Hírek

Shery esküvői szalon hírek
2019.04.22

Kétnyelvű esküvő 
A határok fellazulásával, utazás egyre természetesebbé válásával és a külföldön való tanulás lehetőségével ugrásszerűen megnőtt a különböző anyanyelvű párok száma, és ebből kifolyólag a kétnyelvű házasságok és esküvők száma is. Egy hagyományos esküvő szervezése is sok odafigyelést kíván, de a kétnyelvű esküvők szervezése még ennél is többet. 
Vannak párok, akik úgy oldják meg az esküvőt, hogy egyszerűen két tanúval bemennek egy anyakönyvi hivatalba és összeházasodnak. Némi utánajárást itt is igényel a dolog, hogy az adott hivatalban van-e olyan nyelven beszélő anyakönyvvezető, amilyen szeretnénk. Általában angol és német nyelven szokták vállalni a hivatalokban, de egy tolmácsra mindig szükség van, aki alá is írja a kivonatot, hogy az hangzott el, aminek kell. 
Más párok a sok vendégre való tekintettel egyenesen két esküvőt tartanak, egyet-egyet mindkét fél országában. Ez is megoldás lehet, igaz, két teljes esküvő megszervezése dupla annyi munka és költség, így kétszer meg kell gondolni a dolgot.
És vannak azok, akik úgy döntenek, hogy az egyik fél hazájában tartják az esküvőt és ide várják a másik országból érkező rokonokat és barátokat. Az ilyen kétnyelvű esküvők szervezése igényli a legtöbb körültekintést, ugyanis két teljesen más nyelvet beszélő társaságot és kultúrát kell összhangba hozni, és főleg a két családot közelebb hozni egymáshoz. Következő írásunkban ehhez adunk néhány praktikus gyakorlati tanácsot.