Hírek

Shery esküvői szalon hírek
2018.12.29

Az esküvői ruha története
A fehér esküvői ruha története nem is nyúlik vissza olyan régi időkre. 
A középkorban nem létezett az esküvői ruha kifejezése. Az alkalomra a nők egyszerűen a legszebb ruhájukat vették fel. A domináns szín pedig nem a fehér, hanem a kék volt, amely Szűz Mária színe, mely a tisztaságot és a hűséget szimbolizálta. 
1840-ben jelent meg először a fehér esküvői ruha, amikor Viktória brit királynő fehér ruhában ment férjhez Albert szász-coburg-gothai herceghez. Az indok egyszerűen az volt, hogy a királynő a fehér színt szerette. Ezt követően a fehér esküvői ruha a jólétet szimbolizálta, mivel ezek a ruhadarabok kényesek voltak, nem lehetett kimosni és egy másik alkalommal újra felvenni. Az ilyen egyszer használatos, nagyon drága ruhát a 20. század nagy részében csak a tehetősebb családok engedhették meg maguknak. 
A fehér esküvői ruha csak a második világháború után terjedt el széles körben, amelyre egy hatalmas esküvőipar épült. A békeidőben megemelkedett a házasságkötések száma, és ezzel párhuzamosan kitermeltek egy aránylag olcsó, szintetikus ruhaanyagot, amelyből szép, és elérhető áron lehetett esküvői ruhákat előállítani, amelyek már több társadalmi réteget szolgált ki.