Hírek

Shery esküvői szalon hírek
2018.12.15

A menyasszonyi ruha
A menyasszonyi ruha egy viszonylag új keletű jelenség, ugyanis a 19. század közepéig nem létezett. 
Korábban a nők az esküvő alkalmával a legszebb és az általuk legkedveltebb ruhájukat viselték, amely általában színes volt. Kivételt képezett a piros szín, amelyet a prostitúcióval társítottak, és a fekete, amely a gyász színe volt. 
A fehér színű menyasszonyi ruhát Viktória brit királynő vezette be, amikor 1840-ben férjhez ment. A fehér szín a gazdagságot és a magas rangot jelképezte. Csak a dúsgazdag nők engedhették meg maguknak, hogy fehér ruhát vegyenek fel esküvőjük napján. 
A 20. században a menyasszonyi ruha formája, anyagának összetétele és minősége nagyon sok változáson ment át. Az 1920-as évek elején az S-vonalú sziluettet felváltotta a lovagkor ideálját megidéző, középkori stílus. Az 1930-as évektől kezdve, a mozi népszerűségének köszönhetően, az aktuális trendet a hollywoodi nagyasszonyok menyasszonyi öltözéke határozta meg. 
Az első és a második világháború következtében kialakult válságban a nők maguk készítették el esküvői fehér ruhájukat, amelyet később megfestettek, hogy más alkalmakkor is viselni tudják. Az 1980-as évektől kezdődően egy teljes iparág épült az esküvői ceremóniára, amely továbbra is befolyásolja a menyasszonyi ruhákat.