Shery esküvői szalon hírek
2020.01.19

Időutazás menyasszonyoknak!
Ha választhatnál a jövőt látogatnád meg vagy a múltat?  Életed egyik legszebb napján belelátni a jövőbe érdekes lehet, de egyben veszélyes is. Miért? Mert a jövőnk csakis rajtunk múlik. Életünk során minden pillanatban döntést kell hoznunk, ahogy most is, amikor igent mondasz szerelmednek, holtomiglan- holtodiglan, jóban-, rosszabban, hűséget ígérsz és kérsz. Legyél a múltban menyasszony! Utazzunk együtt, ismerjük meg elődeink házassági szokásait!
Párválasztás
Te hogyan ismerkedtél meg leendő férjeddel, a férfival, akivel együtt döntöttetek a házasság mellett? Lehetséges, hogy -e sorok olvasói közül is néhányan az internet segítségével találtak egymásra.
Nahát, ami ma internet az régen a házasságközvetítő volt. Ami ma www…….hu. , az akkor, figyelj: "cődörasszony, csoszogó, gyalogszarka, kérő, gügyü, gyalogsátán. De még  kommendálóasszonynak, köszköpűnek, nanásnak, sőt még követasszonynak, pemetasszonynak, susogónak, szeméttiprónak, pokolpemétnek, valamint szörzőnek és tudató asszonynak is hívták". 
Egyik – másik elnevezés ismerős ugye? Nemcsak a házasodni akarók fordultak hozzá, hanem bizony a szülők is.Sikeres közvetítés esetén jutalmat kaptak munkájuk elismeréseként.
Csakhogy asszonyságnak nem Te adod ám a megbízást, hanem a tiszteletre méltó szüleid. Párválasztáskor elsősorban házasság anyagi megalapozottságát nézték, s törekedtek arra, hogy az egyidejűleg társadalmi megbecsülést is hozzon. Ők a szerelmet jelentéktelen tényezőnek tekintették, luxusnak. A fiatalok előzetes ismeretségét is nélkülözhetőnek tartották. Képzeld el munka után haza metrózól, éhes és fáradt vagy. Már a folyosón érzed a lecsó illatát, berobogsz a konyhába, lábas tűzhelyen, kenyér a kezedben, mindjárt édes pillanat….  Kislányom- hallod jó apádat -  holnap megházasodsz! S te rezignáltan megkérdeznéd: Kihez mentem édesapám?
Következtetésként elmondhatjuk, hogy de jó, hogy most nem így van!